Kommandói tábor

Kommandói tábor

A történelmi Háromszék és a mai Kovászna megye legmagasabban fekvő települése (1071 méter). A Háromszéki-havasokban erdei túrautak kiindulási pontja. Hajdani székely határőrségi fakitermelő helyből alakult. 1889-ben jött létre, az ekkor telepített fűrészüzemmel, amelynek alapítója Horn Dávid volt. Kommandó Kovászna megye délkeleti részén található. A tábor Kommandó DK-i részében, a Rozsdás és a Toplica patakok által képzett „félszigeten” található, a kommandói „Horn Dávid” Iskola közvetlen szomszédságában.

Megközelithetőség:

Kommandó Kovászna megye délkeleti részén található. Kovásznáról indulva az előttünk álló távolság mintegy 20 kilométer, a szintkülönbség 400 méter, elérjük a tábort. Csak a DC 14-es községi makadám úton közelíthető meg a település.

A tábor felszereltsége:

Szállás befogadóképessége összesen 56 ággyal rendelkezik következő képpen: Az ebédlő bal és jobb oldalán található szállás épületekben egyformán található 4 drb 2 ágyas szoba és 2 drb 3 ágyas szoba saját fürdővel emeleten és földszinten egyaránt.

Étkezési lehetőség: Az ebédlő a bal és a jobb szárny szállásépület között található, az alagsorban lévő konyha fölött. 90 hely van összesen az ebédlőben négy és hatszemélyes szervezésben.

Főépület (ebédlő) előtt egy jurta formájú terasz található tűzhellyel a közepén. Itt is asztalok találhatóak, összesen 12 drb 6 személyes. Körben helyezkednek el, rálátással a tűzhelyre.

Fűves körbekerített focipálya az épületek mögött található.

 

Szabadidős lehetőségek és turisztikai látványosságok a táborból:

  • században épült egykori kaszinó épülete
  • környék tőzeges fellápja (tőzegrozmaring, sárkánygyökér, tőzegáfonya, szibériai hamuvirág, stb.)
  • Sípálya
  • Kommandói falunapok (február és augusztus)
  • Kérésre van lehetőség autóbuszos kirándulásokat is szervezni kommandói tábor kiindulóponttal.
  • Fizetés ellenében: Interaktív színdarab program gyerekeknek, pop – retro koncert, Pop-rock zene koncert, Gyerektáncház tanítással, Felnőtt táncház tanítással, Népi diszítőművészet (bútorfestés, nemezelés, gyöngyfűzés).