A Művészeti és Népiskolánál a célunk, hogy olyan képzéseket szervezzünk, amelyeket elvégezve a kurzus résztvevői könnyedén munkahelyhez jutnak. A megyében több vendéglátó ipari egység vezetője ért egyet abban, hogy szakképzett pincérre, szakácsra van szükség – ezeket a személyeket alkalmaznák is, hiszen a jó szakember a tulajdonos számára is segítség.

Május 3-án indul a Művészeti és Népiskola, a kézdivásárhelyi Gábor Áron Szakképző Líceum közös képzése, amely hat hónapos perióduson át zajlik,  720 órában. A képzésből összesen 480 óra gyakorlati, 240 óra pedig elméleti jellegű oktatást jelent.

A szakács-tanfolyamon történő részvétel ára 3 000 lej, a pincér pedig 2 500 lej. A költségeket részletekben is lehet fizetni, a résztvevőknek előlegként 300 lejt kell kifizetniük. Azok számára, akik kellő potenciállal rendelkeznek, a háromszéki vendéglátóipari vállalkozok, a Bertis, a Bálványos Grand Hotel, a Best Western Hotel Restaurant Park, egy interjú alapján akár a képzés kezdettől munkaszerződést és ösztöndíjat is biztosítanak – ezek a képzés árának a felét fedezik.

 

Jelentkezési határidő: április 26.

Az oktatás helyszíne: Gábor Áron Szakképző Líceum

További információk:

felnottkepzes.sepsi@gmail.com