Sepsiszentgyörgy, bár lényegében kis város, mégis sok zenei tehetségnek ad otthont. Olyan közeg, ahol zenészek és énekesek egészen zsenge kortól olyan környezetre lelnek, amelyben tehetségüket kamatoztatni tudják.

Az énekesek közül sokan Szilágyi Zsolt-Herbert diákjai, aki a Művészeti és Népiskola keretében számos országos és nemzetközi versenyre készített fel diákokat: Zöldi Larával huzamosabb ideje dolgoznak együtt, Lara hangja gyakran tölti meg az intézményt.

A november első napjaiban zajló megmérettetésre a Krassó-Szörény megyei Berzasca községben került sor: a Ritmusok a 3. évezredben elnevezésű vetélkedőn összesen 16 résztvevő jelent meg. Lara a 12-16 korcsoportban lépett színpadra a resicabányai Ion Românu Művészeti Népiskola által szervezett versenyen. Az esemény szabályzata egy hazai, illetve egy nemzetközi produkciót kellett előkészíteni a résztvevőknek, ez Lara estében a romániai popcsillag, Andra Să nu spui niciodată című dala, valamint a Whitney Houston előadásában ismertté vált I have nothing volt.

A felkészítőtanár, Szilágy Zsolt-Herbert szerint a zsűri a hangerőre fektetett a nagyobb hangsúlyt, míg a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola falai közt a technika és a tisztaság élvez elsőbbséget. A tanár hangsúlyozta: Lara zsenge kora ellenére gyakorlott fellépő, aki egy gyengén megvilágított színpadon is mosolyogva találja fel magát, így a második helyezés sima ügynek számított.

A sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola egy másik diákja is részt vett a Berzascan tartott eseményen, az elsősorban jazz műfajban utazó, mindig mosolygó Munteanu Adelina, aki, versenyen kívül, a megközelítőleg 200 fős közönséget szórakoztatta gálafellépőként a Mistyvel, illetve Ray Charles Sweet Georgia-jával.